Wouter Reijgersberg

“Zeer uiteenlopende projecten”

Wouter studeerde Industriële wetenschappen Elektronica-ICT aan de Universiteit Antwerpen. Hij tracht ‘s ochtends vroeg te beginnen, al kan (en mag) het ook al eens 10 uur worden. Zijn voorkeur in de gaming room van Sparklink gaat uit naar het poolen.

Wouter.jpg

1. Wat doe je als job? En bij welke klant?

Wouter: “Programmeren is een belangrijk deel van mijn job. Maar ik neem ook deel aan meetings met de klant waarin we een bepaald probleem analyseren om het vervolgens op te lossen. Ik werk momenteel voornamelijk aan projecten bij de concertzalen Het Depot en Ancienne Belgique. Wij voorzien hun interne planning en automatiseren hun marketing communicatie. Sinds kort ben ik ook bezig voor Antwerp Cold Stores, een logistiek bedrijf dat focust op gekoelde voeding. Zeer uiteenlopende projecten dus, dat maakt het wel tof.”

2. Wat heb je al bijgeleerd?

Wouter: “Ik heb het meeste al bijgeleerd rond het Angular framework. Ik had daar zelf nog nooit mee gewerkt, dus dat was even wennen. Verder heb ik als software engineer geleerd om meer na te denken over welke programmacode er geschreven wordt en hoe deze impact heeft op het hele systeem. Een simpele bug die niet veel kwaad lijkt te doen kan er soms al voor zorgen dat er een grotere fout in de applicatie sluipt.

3. Hoe is de bedrijfscultuur bij Sparklink?

Wouter: “Sparklink is een scale-up, wat helpt om je vrij snel geapprecieerd te voelen. Ik ken iedereen bij naam, dat zorgt meteen al voor een goede band. Het is geen giga bedrijf waarbij je slechts een van de vele werknemers bent. Als ik Sparklink zou moeten omschrijven in één woord? Dan zou ik kiezen voor vertrouwen.”

Helleh Mirzaee Cheshmeh

“Ik heb hier al veel opgestoken”

Helleh studeerde voor een master in de wiskunde en behaalde vervolgens een ma-na-ma in artificiële intelligentie aan de Universiteit van Leuven. “Niet meteen het meest klassieke profiel om als developer of software engineer te starten”, zegt Helleh, die ook het vertrouwen bij Sparklink erg apprecieert. “Ik kan eigenlijk mijn eigen agenda bepalen.”

Helleh.jpg

1. Wat doe je als software engineer? En bij welke klant?

Helleh: “Ik ben betrokken bij het volledige proces. Dat betekent samenzitten met de klant om de specifieke noden te bespreken. Vervolgens moet het datamodel uitgewerkt worden, wat duurzaam en schaalbaar moet zijn. Daarna komt het effectieve coderen van de applicatie. Nu werk ik voor Jacobs, een industrieel reinigingsbedrijf. Zij zijn juist overgeschakeld van hun oude ERP softwaresysteem naar een door ons ontwikkelde oplossing.”

2. Wat heb je al bijgeleerd?

“Voor mij was er heel veel te leren, in vergelijking met de gemiddelde developer die start bij Sparklink. Op technisch gebied heb al ik heel veel opgestoken. Zo had ik geen ervaring met HTML en CSS en daar ben ik ondertussen helemaal in thuis. Ook een datamigratie uitvoeren was een heel leerrijke ervaring.”

3. Hoe is de bedrijfscultuur bij Sparklink?

“Menselijk. Het is een cliché, maar mensen maken het verschil. Er is diversiteit ook in de projecten, met klanten zoals de Ancienne Belgique en De Singel of met grote bedrijven in logistiek als Remant en in industriële reiniging met HCI. De cultuur bij Sparklink met één woord omschrijven? Dan zou ik voor ‘open’ kiezen.”

Lander Geeraert

“Wanneer er nieuwe functionaliteit nodig is, ben ik diegene die dat realiseert”

Lander volgde een master in de informatica aan de Universiteit van Antwerpen, en studeerde daarna af in de richting Software Engineering. Vandaag werkt hij als software engineer voor Sparklink. “Je hebt hier de vrijheid om je eigen weg te zoeken binnen je job.” Zijn favoriete spel in de gaming room is darts.

Lander.jpg

1. Wat doe je als job? En bij welke klant?

Lander: “Ik programmeer de oplossing, maar bedenk die ook. Een klant zit met een vraag, een nood en het is de bedoeling dat wij dat dan voor mekaar krijgen. Zo werk ik momenteel voor de klant Foodbag, een leverancier van maaltijdboxen. Ik zorg ervoor dat de backend werkt zoals verwacht, ik voorzie dagelijkse support en wanneer er nieuwe functionaliteit nodig is, ben ik diegene die dat realiseert.”

2. Wat heb je al bijgeleerd?

“De eerste weken krijg je de tijd om te leren werken met Salesforce, het platform waar wij ons op baseren. Tijdens die periode word je ook geïntroduceerd bij je collega’s, en geleidelijk aan op een project ingewerkt. Bij Sparklink heb ik geleerd dat de mogelijkheden vaak veel uitgebreider zijn dan ik initieel dacht, en dat er ook nog veel meer te ontdekken valt. Voorts ben ik bijzonder sterk kunnen groeien in mijn communicatie naar klanten toe.”

3. Hoe is de bedrijfscultuur bij Sparklink?

Wat Sparklink bijzonder maakt? In mijn ogen is het zeer bijzonder om ‘s ochtends (oke, bijna ’s middags, lacht) op te staan, en effectief goesting hebben om met je collega’s samen te werken. Vlot, vrij en verstandig: zo zou ik Sparklink omschrijven in drie woorden.”

INTERESSE?

Stuur een mailtje met je motivatie en CV naar jobs@sparklink.be